Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Sosyal Medya Haberleri Güncel

Sosyal medya ile ilgili gelişmeler  :

Facebook , instagram , twitter ve diğer sosyal medya platformlarıyla  ilgili Sürekli güncellenecek   haber linki
Son Güncellenme 26 mayıs 2021
———-
-Cristiano Ronaldo 577 milyon hayran kitlesi ile en çok sosyal medya takipçisi olan kişi. Onu 455 milyon kişi ile Justin Bieber takip ediyor. Üçüncü isim ise Ariana Grande 429 milyon takipçi ile.
-Galatasaray, Instagram ve Twitter’da 10 milyon takipçiye ulaşan ilk Türk spor kulübü oldu.
-Facebook, Instagram çift faktörlü kimlik doğrulama kodlarını WhatsApp üzerinden göndermeyi test ediyor.

21-26 Mayıs Arası Gelişmeler

Facebook
Clubhouse benzeri “ AUDİO SUİTE “ özelliğini Tayvan’da test ediyor.
ücretli çevrimiçi etkinlikleri izlemek için sanal bilet özelliğine yatırım yapmayı amaçlıyor. Yakında lig maçlarının yayın hakkını Facebook alırsa şaşırmayın!
şeffaflık merkezini aktif etti. www.transparency.fb.com

Google
-masaüstü “ karanlık temasını “ kullanıma sunuyor.
-Google tarafından gerçeğe en yakın görüşme gerçekleştirildi. ( Gerçekten canlıya çok yakındı. )
-mobil sayfada “ trend aramalar kutusu “ test ediyor.
Youtube
artık tüm videolarda reklam göstereceğini açıkladı.
 Twitter
DM’lerde arama çubuğu özelliğini aktif etti. ( Android için )
doğrulanmış profil yani mavi tık rozetleri için başvuruların tüm kullanıcılara açıldığını açıkladı.önümüzdeki haftalarda hesap ayarlarından mavi tık başvurusu yapabileceksiniz.
Instagram
– canlı video, reels istatistiklerini aktif etti. Facebook uygulama indirmeleri %30 düştü.
-kaybolan mesajları sohbette daha uzun süre tutmayı test ediyor. Örnek 24 saat.
– kaydırmalı postlarda güncelleme yapılırken bir sorun oluştu. Çoğu kişi kaydırmalı post atarken sorun yaşadı. Instagram bununla ilgili açıklama yayınladı. Birden fazla resim eklemek istiyorsanız, galerinizdeki fotoğraflara uzun basın.
-Reels’lerde içerik oluşturuculara para kazandıracak bir özelliği test ediyor. BONUS.-
-yeni bir çıkartma üzerinde çalışıyor “ Thanks “ Bu özellik sayesinde, içerik oluşturucular kendilerini rozetler ile destekleyen kullanıcılarına teşekkür etmek için bu çıkartmayı kullanabilecek.
-arama kısmında “ ses sekmesini “ ekledi. Bazı hesaplarda aktif oldu.
 Clubhouse
tüm Android kullanıcılarına aktif edildi. İhtiyacınız olan tek şey davetiye. Android indirmelerinde kısa sürede 1 milyon sayısını aştı.

——————-

Snapchat’in çatı şirketi olan Snap tarafından paylaşılan bilgilere göre Snap Games, 2 yıl içinde 200 milyonu aşkın kişiye ulaştı.

20.05.2021

Twitter, iOS kullanıcılarından reklam izni istiyor
15.05.2021

Twitter’ın yayınladığı yeni iOS uygulama güncellemesinin ardından Twitter bugün kullanıcılardan Apple’ın Uygulama İzleme Şeffaflığı kuralları kapsamında reklam izlemeyi etkinleştirmelerini istemeye başladı.

Spaces desteğini ekleyen 8.65 sürümüne güncelledikten sonra, Twitter kullanıcıları, Twitter’ın kullanılan uygulamalar ve ziyaret edilen web siteleri gibi diğer şirketlerden gelen verileri izlemesine izin vererek kendilerinden “reklamları alakalı tutmalarını” isteyen bir açılır pencere görmeye başlayacaklar.
—-

Twitterda  mavi tik için bekleyenler için güzel haber
15.05.2021

Artık Twitter kullanan kişilerde önümüzdeki günlerde mavi tik için tekrardan başvuru yapabilecek.
Twitter, Ocak ayında yaptığı bir açıklamada hesap doğrulama işlemini yeniden getireceğini açıklamıştı. Fakat Mayıs ayına gelmemize rağmen bununla ilgili resmi bir açıklama veya duyuru yapılmadı. Ancak uzun süren bir aranın ardından kaynaklar, mavi tik başvurularının önümüzdeki haftadan itibaren tekrardan açılacağını iddia ettiler.

İnstagram web uygulamasına paylaşım özellikleri geliyor

14.mayıs 2021

Alessandro Paluzzi isimli bir analist, kısa süre önce yaptığı bir paylaşımda, Instagram’ın web sitesindeki gönderi paylaşım ekranına ulaşmayı başardığını açıkladı. Bu kısma tam olarak nasıl eriştiğini açıklamayan Paluzzi, özelliğin ekran görüntülerini takipçileriyle paylaştı. Böylelikle Instagram tarafından resmi olarak doğrulanmasa da web sitesinin yeni yetenekler kazanacağı ortaya çıkmış oldu.
Çok yakında duyurulması beklenen özellik, Instagram kullanıcılarının tarayıcıdan girerek gönderi paylaşmasına ve hikaye eklemesine izin verecek.

WhatsApp Google Drive işbirliğinde gelişme
14.05.2021
WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre WhatsAppGoogle Drive için uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeleri test ediyor. Android‘de WhatsApp sohbetleri Google Drive’da yedekleniyor, ancak uygulamadaki sohbetlerin aksine şifrelenmiyor.
Platform, Google Drive yedeklemeleri için şifre özelliğini test ediyor. Ayrıca WhatsApp’ın Android için beta uygulamasındaki yeni bir güncelleme, yakında gelecek özellik için bazı kullanıcı arayüzü değişikliklerini gösteriyor.

Instagram a  yeni özelik
13.05.2021
Instagram, yeni özelliği ile kullanıcıların profillerine özel bir zamir belirtme bölümü ekliyor. Pek çok kullanıcı, hali hazırda kendi profillerinde cinsiyetlerini belirtiyordu. Ancak Instagram, bunun için ayrı bir bölüm ayırdı. Böylece isteyen kullanıcılar, zamirlerini ayrık bir şekilde profillerinden sergileme imkanına sahip oldu.
——
Mayıs  2021  Özetler

Instagram,
-“diğer hesaplarınızdan takip et “ özelliğini kullanıma sunmaya başladı.
-Instagram canlı yayınları planlama üzerinde çalışmaya devam ediyor. 90 güne kadar planlanabilecek.
-Instagram videoları yüksek kalitede yükleme özelliği üzerinde çalışıyor.
-ınstagram’da artık gelen kutusu “ görülen durumlar özelliği “ ile arkadaşlarımızın mesajı görüp görmediği görme şansına sahibiz. Mesajın içine girmeden.

-Amerika’da 44 eyalet ve bölgeden başsavcılar, Facebook’u 13 yaşın altındaki çocuklar için; Instagram kids uygulaması oluşturma fikrinden vazgeçmeye çağırdı.
-Instagram hikayelerde yeniden paylaşılan gönderileri daha iyi vurgulamak için “ yeniden paylaştı “ çıkartmasını test ediyor.
Youtube
-Youtube canlı yayınlar için yalnızca abonelere özel sohbet modunu test ediyor.

—-

TikTok,
-Facebook’a meydan okumak için uygulama içi alışverişi test etmeye başladı
-TikTok yeni güvenlik merkezini hizmete açıyor.

WhatsApp
-15 Mayıs’a ertelediği gizlilik sözleşmesini zorunlu hale getiriyor. Oldukça önemli bir detay. Kullanıcılar sürekli olarak sözleşme hatırlatması ile karşı karşıya kalacaklar
Facebook
-Messenger’da sesli mesaj için dokunarak kaydet özelliği geldi. ( Instagram için test aşamasında ) Artık messenger’da ses gönderirken mikrofona basılı tutmanıza gerek yok.

-Facebook haber makalelerinin daha bilinçli paylaşımını teşvik etmenin bir yolunu test ediyor. Açmadığınız bir haber makalesi bağlantısını paylaşmaya giderseniz, başkalarıyla paylaşmadan önce onu açıp okumanızı teşvik eden bir uyarı gösterecek. Henüz test aşamasında.