Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Norton ve Avast birleşiyor

Dünyanın en büyük siber güvenlik şirketleri arasında yer alan Norton (NortonLifeLock) ve Avast, birleşme yolunda rekor bir anlaşmaya doğru gidiyor. Görüşmelerde sona çok yakın olduklarını belirten iki taraf, 8.1 milyar dolar ile 8.6 milyar dolar arasında değişen bir fiyat karşılığında tek çatı altında mega corp olmayı hedefliyor.

İlk olarak bugün basına yansıyan gelişmeler, pozitif sonuç alınması durumunda; Thoma Bravo‘nun 12.3 milyar dolara Proofprint’i ve Broadcom’un 10.7 milyar dolara Symantec’in kurumsal işletmesini satın almasını takiben dünyanın en büyük 3. siber güvenlik satın alımı olarak tarihe geçecek. Tabii, birleşmenin dikkat çekici tek noktası finansal detaylar olmayacak.

Avast ve Norton, şu anda dünyanın en çok tercih edilen virüs koruma programları arasında ilk 10’da yer alıyor. Hatta Norton, zamanında liderliği de elinde bulundurmuş bir isim olarak şu anda 3. sıraya sahip. İkilinin toplam kullanıcı sayısı, kesin olmamakla birlikte yaklaşık 500 milyon insana denk geliyor. Üstelik bu sayının içinde Norton ve Avast’ın hizmet verdiği KOBİ’ler ve kurumsal şirketler yer almıyor.

Görüşmeleri hala süren anlaşma basına “birleşme” adıyla yansımış olsa da, Norton’un boyutunu göz önünde bulundurarak Avast’ın satın alındığını söyleyebiliriz. Zaten iki şirketin yönetim kurullarına ilişkin planları da buna işaret ediyor. Anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte mevcut Norton CEO’su Vincent Pilette‘in yeni şirkette CEO’luğa devam etmesi, Avast CEO’su Ondrej Vlcek‘in ise başkan rolünde yönetim kurulu üyesi olması bekleniyor.

Kaynak:capslocknext